Εγκυμοσύνη

7η εβδομάδα

Ανάπτυξη εμβρύου:Αυτήν την εβδομάδα το μωρό σας είναι δέκα χιλιάδες φορές μεγαλύτερο από τη σύλληψη. Η καρδιά και ο εγκέφαλος γίνονται πιο περίπλοκα, το στόμα, τα μάτια και τα αυτιά είναι πιο διακριτά όπως και η άκρη της μύτης. Τα πνευμόνια και το πεπτικό σύστημα επίσης αρχίζουν να αναπτύσσονται σε αυτό το στάδιο. Στη θέση τους επίσης είναι οι νεφροί του μωρού οι οποίοι ετοιμάζονται για το σημαντικό τους έργο. Το έμβρυο σας τώρα έχει το μέγεθος ενός μαύρου μούρου, βατόμουρου.

Μέγεθος εμβρύου: 6-9 χιλιοστά

Η μαμά: Αν έχετε συχνούς εμετούς μην αγχώνεστε γιατί σε αυτό το στάδιο η τροφοδότηση του εμβρύου είναι πολύ μικρή. Μπορεί να μην φαίνεται ακόμη αλλά η μήτρα σας μεγαλώνει για να φιλοξενήσει το αναπτυσσόμενο  μωρό σας. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το αγαπημένο σας τζην σας στενεύει αρκετά το βράδυ επειδή νιώθετε κάποια φουσκώματα ενώ το πρωί επανέρχεστε. Τέλος είναι πιθανόν να αρχίζετε να νιώθετε κάποιους πόνους χαμηλά και κάποιες κοιλιακές κράμπες. Είναι φυσιολογικό! Μην ανησυχείτε!

Tι είπαν για ‘μένα

ΤΑΝΙΑ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΝΑΝΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΣΤΙΓΜΕΣ….ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί