Εγκυμοσύνη

37η εβδομάδα

Ανάπτυξη εμβρύου: Το μωρό σας εξασκείται κάνοντας αναπνευστικές κινήσεις προκειμένου να ανταπεξέλθει στη ζωή έξω από τη μήτρα. Πιπιλίζει τον αντίχειρα του, ανοιγοκλείνει τα μάτια του και γυρίζει από τη μια πλευρά στην άλλη.  Το μέσο έμβρυο αυτής της ηλικίας εξακολουθεί να παίρνει βάρος με ρυθμό μισού κιλού την εβδομάδα περίπου. Τα μωρά ανάμεσα από 37 έως την 42 εβδομάδα θεωρούνται τελειόμηνα. Αν ένα μωρό γεννηθεί πριν από την 37 εβδομάδα θεωρείται πρόωρο. Το έμβρυο έχει τώρα το μέγεθος ενός πεπονιού.

Μέγεθος εμβρύου: 49 εκατοστά

Βάρος εμβρύου: 2870 γραμμάρια περίπου

Η μαμά: Ο γιατρός σας, σας παρακολουθεί τώρα πιο στενά και σε κάθε επίσκεψη ελέγχει την ανάπτυξη και την θέση του μωρού σας.  Τώρα μπορεί να προγραμματιστεί και ένας προγεννητικός καρδιοτοκογραφικός έλεγχος. Δεν αποτελεί βέβαια αναγκαστικά ένδειξη σαν εξέταση ρουτίνας. Για το θέμα του προγεννητικού ελέγχου μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σχετική  μας ενότητα.

Tι είπαν για ‘μένα

ΤΑΝΙΑ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΝΑΝΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΣΤΙΓΜΕΣ….ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί