Εγκυμοσύνη

39η εβδομάδα

Ανάπτυξη εμβρύου: Το μωρό σας με δυσκολία καταφέρνει να κινείται μέσα στη μήτρα . Οι πνεύμονες έχουν ωριμάσει  και ο εγκέφαλος μεγαλώνει και αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό που θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια των 3 πρώτων χρόνων της ζωής του. Το ροζ δέρμα του μωρού σας έχει γίνει άσπρο ή ασπριδερό. Αυτήν την εβδομάδα είναι ότι πιθανόν το κεφάλι του μωρού σας  να έχει εμπεδωθεί στην πύελο, αν το μωρό έχει «γυρίσει», γεγονός που θα σας επιτρέψει να γεννήσετε πιο εύκολα.

Μέγεθος εμβρύου: 48,5- 5ο εκατοστά

Βάρος εμβρύου: 31οο-3.200 περίπου

Η μαμά: Η αλλαγή στη θέση του μωρού μπορεί να διευκολύνει την αναπνοή σας αλλά μπορεί να σας δυσκολέψει στις κινήσεις και το περπάτημά σας. Οι πόνοι στη ν πλάτη πιθανόν να είναι πιο έντονοι λόγω του βάρους που έχετε πάρει. Προσπαθήσεστε να φοράτε όσο πιο άνετα ρούχα και παπούτσια μπορείτε για να νιώθετε πιο άνετα. Οι πολύ λεπτές γυναίκες μπορούν να πάρουν περισσότερα κιλά, ενώ οι πιο σωματώδεις είναι προτιμότερο να βάλουν λιγότερα.

Tι είπαν για ‘μένα

ΤΑΝΙΑ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΝΑΝΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΣΤΙΓΜΕΣ….ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί