Εγκυμοσύνη

34η εβδομάδα

Ανάπτυξη εμβρύου: Αυτήν την εβδομάδα τα νύχια του μωρού σας έχουν αναπτυχθεί πλήρως και πιθανώς έχουν φτάσει στις άκρες των δαχτύλων. To μωρό σας ουρεί σχεδόν μια πίντα την ημέρα. Στην πραγματικότητα τα ούρα μαζί και με τα άλλα υγρά συμβάλλουν στο αμνιακό υγρό το οποίο ανανεώνεται από μόνο του κάθε τρεις ώρες. Αν  έχετε αγόρι αρχίζουν να κατεβαίνουν οι όρχεις από τη κοιλιά στη σωστή τους θέση.  Σε περίπτωση προώρου τοκετού έχει θεωρητικά όλες τις προϋποθέσεις να επιβιώσει χωρίς σημαντικές επιπλοκές. Παιδιά που γεννιούνται νωρίτερα, έχουν χάρη στην μοντέρνα τεχνολογία επίσης καλές πιθανότητες επιβίωσης . Το έμβρυο έχει τώρα το μέγεθος ενός ανανά.

Μέγεθος εμβρύου: 45 εκατοστά

Βάρος εμβρύου: 2220 γραμμάρια περίπου

Η μαμά: Αν και το έμβρυο συνεχίζει να αυξάνει το βάρος του, εσείς αρχίζετε σταδιακά  να μην παίρνετε πολύ βάρος. Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι οι καούρες αυξάνονται με αποτέλεσμα τα γεύματα σας να μην είναι το ίδιο απολαυστικά. Φορέστε ρούχα που δεν πιέζουν το στήθος και το στομάχι σας για να νιώθετε πιο άνετα. Οι εξετάσεις θα πρέπει τώρα να προγραμματίζονται συχνότερα. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στην κατηγορία προγεννητικός έλεγχος.

Tι είπαν για ‘μένα

ΑΝΑΤΟΛΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ
Σ' ευχαριστούμε ….για την ομορφιά που προσέθεσες σ' αυτήν την καταπληκτική μας εμπειρία!!!! ΣΤΑΘΗΚΕΣ σαν αξιόλογος επιστήμονας άλλα πάνω απ όλα ένας υπέροχος φίλος 2/5/99...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί