Εγκυμοσύνη

6η εβδομάδα

Ανάπτυξη εμβρύου: Η καρδιά του μωρού σας αρχίζει να χτυπά αυτήν την εβδομάδα. Οι χτύποι είναι 80 φορές το λεπτό και γίνεται ταχύτερη κάθε μέρα. Τώρα ξεκινά η εμβρυϊκή περίοδος, κατά την οποία αρχίζει ο σχηματισμός του κορμιού όπου φαίνεται το κεφάλι και η ουρά.  Το κεφάλι του είναι ακόμη  αισθητά μεγαλύτερο συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα του. Τα μάτια και τα ρουθούνια αρχίζουν να διαμορφώνονται, τα αυτιά αρχίζουν να αναπτύσσονται και τα χέρια/πόδια αρχίζουν να προεξέχουν. Τα δάχτυλα αρχίζουν να σχηματίζονται, επίσης σε αυτό το στάδιο . Tο μωρό σας έχει  περίπου το μέγεθος ενός ρυζιού.

Μέγεθος εμβρύου: 2-4 χιλιοστά.

Η μαμά: Μπορεί να νιώθετε πολύ κουρασμένες και ευέξαπτες αυτήν τη βδομάδα. Δε λείπουν και οι πρωινές αδιαθεσίες που σας ταλαιπωρούν αρκετά. Το στήθος αρχίζει και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και να γίνεται ακόμη πιο ευαίσθητο. Οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν και παίρνουν βάρος το πρώτο τρίμηνο. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες που χάνουν βάρος χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να είναι ανησυχητικό.

Tι είπαν για ‘μένα

ΑΝΑΤΟΛΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ
Σ' ευχαριστούμε ….για την ομορφιά που προσέθεσες σ' αυτήν την καταπληκτική μας εμπειρία!!!! ΣΤΑΘΗΚΕΣ σαν αξιόλογος επιστήμονας άλλα πάνω απ όλα ένας υπέροχος φίλος 2/5/99...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί