Άρης Χ. Τσιγκρής (Aris Tsigris) MD PhD.
Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος

Bιογραφικό

  • Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Εξειδικεύθηκε στη Μαιευτική-χειρουργική Γυναικολογία στην αντίστοιχη κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Ενδιάμεση εξειδίκευση 2 ετών στην κλινική Gynécologie - obstétrique Hôpital de Hautepierre – Strasbourg / France.
  • Επανήλθε το 1998 και συνέχισε να εργάζεται ως επικεφαλής του τμήματος Πρόληψη Γυναικολογικού Καρκίνου με μετεκπαίδευση στην γυναικολογική ογκολογία και στη κύηση υψηλού κινδυνου, έως το 2001 στην Gynécologie - obstétrique Hôpital de Hautepierre – Strasbourg / France.
  • Το 2004 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο τμήμα Μαιευτικής Γυναικολογίας με καθηγητή τον κ. Τσιγγούνη με θέμα την "θεραπευτική επίδραση της TRH στην πρόληψη εμφάνισης συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας (RDS) σε πρόωρα νεογνά, μετά από χορήγηση σε μέλλουσες μητέρες με αυξημένη πιθανότητα πρόωρου τοκετού".
  • Από το 2002 λειτουργεί ιδιωτικό ιατρείο Μαιευτικής- χειρουργικής Γυναικολογίας στο Μαρούσι ΑΤΤΙΚΗΣ. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ με συνεχή μετεκπαίδευση σε επιστημονικά κέντρα τόσο της Γαλλίας όσο και της Αμερικής' αντικείμενά της η λοίμωξη...θεραπεία, η κύηση υψηλού κινδύνου και η πολύδυμη κύηση. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και Διεθνών επιστημονικών εταιρειών με πολλαπλές παρουσίες σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και πολλαπλές ιατρικές ανακοινώσεις.

Σας περιμένω στο ιατρείο μου

Το ιατρείο μου σας υποδέχεται σ' ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, έτσι ώστε η επίσκεψή σας να είναι άνετη και οικεία από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Εδώ κάθε πρόβλημα θα βρεί τη λύση του. Η σωστή, αποτελεσματική, επιτυχημένη λειτουργία ενός γυναικολογικού ιατρείου, στηρίζεται στο προσωπικό που το απαρτίζει και στον αρτιότερο και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, που εμπεριέχει ό,τι πιο σύγχρονο στην διαγνωστική προσέγγιση και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια θεραπεία και αντιμετώπιση. 3D υπέρηχος, κολποσκόπιο, Laser, συσκευές καρδιοτοκογραφικού ελέγχου, υστεροσκόπιο κλπ.

Η μακροχρόνια συνεργασία μου με το «Μαιευτήριο ΙΑΣΩ» επιτρέπει την απόλυτη εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε προβλήματος γυναικολογικής και μαιευτικής φύσης. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας η γραμματειακή υποστήριξη βρίσκεται στη διάθεσή σας καθημερινά από τις 9: 00 έως τις 20:00. Κάθε επίσκεψη κλείνεται με ραντεβού που τηρούνται με ακρίβεια. Σε κάθε έκτακτο περιστατικό το ιατρείο είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Το ιατρείο βρίσκεται στο Μαρούσι, στην οδό Νικ. Πλαστήρα στον πεζόδρομο, ακριβώς κάτω από τον ηλεκτρικό σταθμό κοντά στην πλατεία Κασταλίας.


Φωτογραφίες

Συνεργασία με τα μαιευτήρια ΙΑΣΩ, ΡΕΑ και ΛΗΤΩ

Ο Όµιλος ΙΑΣΩ αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη αντίληψη στο χώρο της Υγείας. Είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο σύγχρονα µαιευτήρια της Ευρώπης. ∆ιαθέτει µία από τις καλύτερες µονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, καθώς και µία από τις µεγαλύτερες µονάδες καρδιοτοκογραφίας στην Ευρώπη.

Γιατί επέλεξα το ΙΑΣΩ

• Πλήρως εξοπλισµένες αίθουσες τοκετών. Ένα πλήρες συγκρότηµα που καλύπτει όλα τα στάδια του τοκετού, από την παρακολούθηση της επιτόκου έως τη γέννηση του βρέφους. Η Mονάδα Καρδιοτοκογραφίας είναι εξοπλισµένη µε τελευταίου τύπου κεντρικό σταθµό παρακολούθησης των επιτόκων.

• Οκτώ χειρουργικές αίθουσες πλήρως εξοπλισµένες. 

• Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων (ΜΕΘ).

• Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ). 

• Χάρις στο εξειδικευµένο προσωπικό και στον άρτιο εξοπλισµό της Μονάδας, τα τελευταία χρόνια επιζούν στο ΙΑΣΩ πολύ ανώριµα πρόωρα, ακόµη και 23 - 24 εβδοµάδων (5 - 5,5 µηνών). 

• Στη ΜΕΝΝ εφαρµόζεται η "καγκουρό" (kangaroo care) σύμφωνα με την οποία το πρόωρο νεογνό τοποθετείται γυµνό στο στήθος της µητέρας, διότι µε την «δέρµα µε δέρµα» (skin to skin) επαφή ενισχύεται η σχέση µητέρας - νεογνού. 

Παρέχεται ειδικό τµήµα για την συλλογή και διατήρηση του µητρικού γάλακτος έως και τρεις μήνες. 

Τµήµα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Λαπαρο-σκοπήσεων. 
Όλες οι λαπαροσκοπικές και υστεροσκοπικές επεµβάσεις πραγµατοποιούνται στις 6 νέες υπερσύγχρονες αίθουσες χειρουργείου. Οι επεµβάσεις αυτές γίνονται με εξαιρετική ακρίβεια και απαιτούν ελάχιστο χρόνο νοσηλείας.

Μονάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας Laser.
Ένα από τα πιο σύγχρονα και άρτια εξοπλισµένα τµήµατα που καλύπτει όλο το φάσµα της διάγνωσης και θεραπείας του γυναικολογικού καρκίνου. 

Συμβεβλημένα ταμεία με το ΙΑΣΩ

ΕΟΠΥΥ
• ΙΚΑ - ΕΤΑΜ
• ΟΑΕΕ
• ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ
• ΟΓΑ
• ΤΑΥΤΕΚΩ (ΚΑΠ-ΔΕΗ,ΤΑΠ-ΗΣΑΠ,ΤΑΠ-ΗΛΠΑΠ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕ)
• ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΣ, ΤΠΔΑ, ΤΠΔΘ, ΤΥΔΠ, ΤΥΔΕ-ΤΠΔΕ)