Εγκυμοσύνη

18η εβδομάδα

Ανάπτυξη εμβρύου: Το βάρος του μωρού σας θα αυξηθεί 6 φορές παραπάνω τις επόμενες 4 εβδομάδες. Αυτή την εβδομάδα, μπαίνετε επίσημα στον πέμπτο μήνα της κύησης. Το στήθος του μωρού σας κάνει κινήσεις πάνω-κάτω , κάνοντας μιμητική αναπνοή χωρίς φυσικά να εισπνέει αέρα αλλά αμνιοτικό υγρό. Πιθανόν θα έχει φθάσει τα 14 εκατοστά από τη κορυφή του κεφαλιού μέχρι τους γλουτούς, και μπορεί να νιώσει αλλά και να ακούσει. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορεί να ακούσει είναι ο χτύπος της καρδιάς σας και οι κινήσεις του εντέρου σας αλλά σύντομα θα είναι σε θέση να αντιληφθεί θορύβους έξω από την κοιλιά και να αναγνωρίσει την φωνή σας.  Παίρνει οξυγόνο από εσάς μέσω του ομφάλιου λώρου από το αίμα που περνά στον πλακούντα. Διαμέσου του πλακούντα μεταφέρονται από το αίμα σας στο αίμα του εμβρύου εκτός από οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες, ωστόσο τα δύο κυκλοφορικά συστήματα είναι απόλυτα διαχωρισμένα.

Μέγεθος εμβρύου: 13 – 14 εκατοστά

Βάρος εμβρύου: 150 – 180 γραμμάρια

Η μαμά: Είσαστε ακριβώς μια εβδομάδα πριν από  το μισό της εγκυμοσύνης σας. Η φροντίδα της εγκυμοσύνης σας συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό όπως και πριν, εκτός αν αντιμετωπίζετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Αλλά μην παίρνετε καταστάσεις  στα χέρια σας εάν νιώθετε αγχωμένη για κάτι.

Tι είπαν για ‘μένα

ΑΝΑΤΟΛΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ
Σ' ευχαριστούμε ….για την ομορφιά που προσέθεσες σ' αυτήν την καταπληκτική μας εμπειρία!!!! ΣΤΑΘΗΚΕΣ σαν αξιόλογος επιστήμονας άλλα πάνω απ όλα ένας υπέροχος φίλος 2/5/99...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί