Εγκυμοσύνη

33η εβδομάδα

Ανάπτυξη εμβρύου: Το μωρό σας θα συνεχίζει να κερδίζει αρκετό βάρος τις τελευταίες εβδομάδες μέχρι τη γέννηση του. Το λίπος κάτω από το δέρμα αλλάζει το χρώμα του δέρματος του μωρού σας από κόκκινο σε ροζ. Ο εγκέφαλος του μωρού σας συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ωριμάζει . Το επίπεδο του αμνιακού υγού σας έχει φτάσει στο μέγιστο λόγω του μεγέθους του εμβρύου, γι αυτό και οι κλωτσιές και τα χτυπήματα που νιώθετε είναι ακόμη πιο δυνατά και πολλές φορές δυσάρεστα. Επίσης σε αυτήν τη φάση περνούν αντισώματα από εσάς στο μωρό σας καθώς εκείνο συνεχίζει να αναπτύσσει το δικό τους ανοσοποιητικό σύστημα.

Μέγεθος εμβρύου:
44 εκατοστά

Βάρος εμβρύου: 2 κιλά

Η μαμά: Το βάρος σας αυξάνεται αισθητά ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό ασφαλώς δικαιολογείται και από τη ραγδαία ανάπτυξη του μωρού σας.  Μερικές έγκυες διαμαρτύρονται για μία σχετική αδράνεια του εντέρου (δυσκοιλιότητα). Φροντίστε τη διατροφή  σας, πιείτε αρκετά υγρά, πάρτε μαγνήσιο προκειμένου να διευκολύνετε τη λειτουργία του εντέρου σας.

Tι είπαν για ‘μένα

ΤΑΝΙΑ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΝΑΝΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΣΤΙΓΜΕΣ….ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί