« επιστροφή
Μέγεθος γραμματοσειράς      
Δημοσιεύθηκε: 06/03/2013

Απολαμβάνω το σεξ ενώ είμαι έγκυος…

Η εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξει την όρεξή σας για πολλές από τις απλές χαρές της ζωής, έτσι συμβαίνει και με τη διάθεση σας για να κάνετε έρωτα. Πώς θα νιώθετε για το σεξ κατά την εγκυμοσύνη εξαρτάται από τα ατομικά σας συναισθήματά , τα συναισθήματα του συντρόφου σας, καθώς και τις φυσικές και συναισθηματικές αλλαγές της συγκεκριμένης εγκυμοσύνης. Μπορούμε να σας δώσουμε μια εγγύηση – ότι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα νιώσετε διαφορετικά για το σεξ. Για πολλές γυναίκες, και τους συντρόφους τους, αυτή η διαφορά είναι κάτι το συναρπαστικό. Για  μερικές γυναίκες η ερωτική διάθεση έρχεται πιο εύκολα , και η κορύφωση πιο γρήγορα, ευχάριστα, και πιο συχνά, και πολλοί άνδρες βρίσκουν τις έγκυες συζύγους τους πιο σέξι από ποτέ. Ωστόσο, ενώ κάποια σε κάποια εγκυμοσύνη η ερωτική εμπειρία στα ζευγάρια κορυφώνεται, άλλα ζευγάρια βιώνουν μια ύφεση στην επιθυμία ή την ικανοποίηση. Τα περισσότερα ζευγάρια αναφέρουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Ευτυχώς, όλα αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά. Και τα καλά νέα είναι μια μικρή γνώση βοηθά τα περισσότερα ζευγάρια αυξήσουν τη σεξουαλική τους ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών της εγκυμοσύνης. Μόλις εσείς και ο σύντροφός σας καταλάβετε γιατί το σεξ είναι διαφορετικό κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης (καθώς και στους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή του μωρού σας) θα το βρείτε πιο εύκολο να προσαρμοστείτε σε αυτό το βιολογικό γεγονός της ζωής. Είναι μόνο μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή του ζευγαριού, και το μόνο που χρειάζεται είναι μια ευαίσθητη κατανόηση και από τις δυο πλευρές.

  • Πρώτο τρίμηνο. Στις αρχές της εγκυμοσύνης, η κόπωση, μαζί με την ναυτία και τον φόβο της αποβολής, πολλές φορές μετατρέπει την επαφή σε μια δυσάρεστη υποχρέωση για πολλές γυναίκες,ειδικά όταν μερικοί σύντροφοι δεν έχουν κατανοήσει ακόμα ότι η σύντροφός τους εγκυμονεί.

  • Δεύτερο τρίμηνο (που ονομάζεται συχνά "μήνα του μέλιτος τη διάρκεια της εγκυμοσύνης»). Ορμονικές κύματα, κορυφώνουν τα επίπεδα ορμονών στην γυναίκα σε σημεία που δεν είχε πότε. Κόπωση και πρωινή αδιαθεσία συνήθως περιορίζονται, ο φόβος της αποβολής υποχωρεί καθώς τα στατιστικά μειώνουν τον κίνδυνο, και πολλές γυναίκες δείχνουν μια αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας, νοιώθοντας πολύ ποιο απελευθερωμένες. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους άνδρες, να απολαμβάνουν τα νέα ερωτικά συναισθήματα των συντρόφων τους, σαν μια ευχάριστη έκπληξη, πολλά ζευγάρια έρχονται κοντύτερα σ αυτό το δεύτερο τρίμηνο. Η αυξημένη ευαισθησία στις ερωτογενής ζώνες είναι τόσο συναρπαστική για πολλές γυναίκες που βιώνουν περισσότερο ενθουσιασμό για το σεξ κατά τη διάρκεια των μεσαίων μηνών της εγκυμοσύνης από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη ζωή τους.

  • Τελευταίοι μήνες. Μην εκπλαγείτε αν τους τελευταίους μήνες που για πολλές γυναίκες είναι μια δύσκολη περίοδος , ή είναι πάρα πολύ απασχολημένες με την επερχόμενη γέννηση η απόλαυση για το σεξ να χάνει έδαφος. Στο τρίτο τρίμηνο, καθώς η κοιλιά καθώς μεγαλώνει, οι κινήσεις του μωρού μέσα σ' αυτή, έρχεται κυριολεκτικά ανάμεσα σε μια γυναίκα και τον σύντροφός της, οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι επικεντρώνονται περισσότερο στην επικείμενη μητρότητα, παρά στη σεξουαλική τους ζωή . Ακόμα κι αν το σώμα είναι πρόθυμο, ίσως και η διάθεση αυξημένη, η όλη προσπάθεια γίνεται αδέξια.


ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ φέρει χαρά ή πόνο;
Οι αλλαγές στα γεννητικά όργανα της γυναικάς που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ευχαρίστησης σε μια γυναίκα και την δυσφορία η τον πόνο σε μια άλλη γυναίκα. Οι ίδιες ορμόνες που προετοιμάζουν το σώμα σας για τη γέννηση και την ανάπτυξη του μωρού σας, επίσης μπορεί να να αλλάξει και τον τρόπο το σώμα σας βιώνει το σεξ. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το στήθος σας γίνεται ολοένα και πιο μεγάλο και οι θηλές σας γίνονται μεγαλύτερες και πιο ευαίσθητες!Κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής επαφής,η ροή του αίματος προς το στήθος σας αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Έτσι η αυξημένη ευαισθησία του μαστού μπορεί να είναι είτε ερεθιστικές ή ακόμα και επώδυνες για εσάς, ανάλογα με το πώς βιώνετε την εγκυμοσύνη σας.

Οι αλλαγές στο κολπικό κανάλι που ετοιμάζεται για το πέρασμα του μωρού, αλλάζει εντυπωσιακά και σας κάνει να αισθάνεστε διαφορετικά κατά την ερωτική επαφή. Η αυξημένη ροή του αίματος προς τους μύες του περινέου και τα τοιχώματα του κόλπου σας προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας. Για μερικές γυναίκες - και τους συντρόφους τους, αυτή η αλλαγή μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική απόλαυση. Άλλες γυναίκες τις κάνει να αισθάνονται άβολα. Εμφανίζεται επίσης αύξηση των κολπικών εκκρίσεων καθώς και αλλαγές στην οσμή αυτών των εκκρίσεων. Η αυξημένη λοιπόν φυσική λίπανση του κόλπου της εγκύου μπορεί να είναι ένα θετικό σε γυναίκες που εμφάνιζαν στο παρελθόν ξηρότητα κατά την επαφή. Για άλλες γυναίκες, αυτό είναι απλώς άλλη μια από τις ενοχλήσεις της φύσης, που σύντομα θα περάσει. Η αυξημένη θαλπωρή και θερμότητα και η αυξημένη λίπανση του κόλπου της εγκύου μπορεί να επιτείνει τη σεξουαλική απόλαυση για ορισμένα ζευγάρια. 

Λόγω της αυξημένης παροχής αίματος στον τράχηλο μπορεί να εμφανιστεί περιστασιακή αιμορραγία ή κηλίδες αίματος μετά την επαφή, που προκαλείται από το σπάσιμο των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων στο άκρο του τραχήλου. Αποφυγή της βαθιάς διείσδυσης κατά την επαφή μπορεί να μειώσει αυτό τον κίνδυνο, αλλά είναι τρομακτικό θέαμα για κάποια ζευγάρια, αν συμβεί, που λειτουργεί έντονα αποτρεπτικά. Αν αυτό συμβεί, μπορεί μια εξέταση από τον γιατρό σας, να σας κάνει να μην ανησυχείτε πλέον, διαχωρίζοντας την από μια πιθανή αιμορραγία από τη μήτρα που αυτή πραγματικά μπορεί να είναι ένας λόγος ανησυχίας.

Η γλώσσα του έρωτα αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα πρέπει να δείξετε και να πείτε στον σύντροφό σας τι πλέον δημιουργεί ευχαρίστηση και τι προκαλεί δυσφορία, πόνο ή ερεθισμό. Μπορεί να υπάρχουν ημέρες ή νύχτες, όταν η αυξανόμενη ευαισθησία των μαστών και του κόλπο σας να σας δώσει τεράστια ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, αλλά και άλλες φορές, η υπερ-ευαισθησία στα γεννητικά όργανα, κάνουν τον μαστό και την κλειτορίδα να μην ανέχεται τα ερωτικά χάδια. Για να αυξήσετε την ευχαρίστησή σας και βοηθηθείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία, πείτε το σύντροφό σας τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά και τι όχι. 


8 συμβουλές για καλύτερο σεξ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΗΣΗ

  1. Σταθείτε όσες φορές χρειάζεται μπροστά στον καθρέφτη σας, μέχρι να κατανοήσετε τις αλλαγές στο σώμα σας και να τις καλωσορίσετε, αισθανθείτε περήφανες για αυτές τις αλλαγές, αγαπήστε τες, και αφήστε τες να σας κάνουν περήφανες, δείξτε στο σώμα σας τον σεβασμό που του αξίζει για την τεράστια προσπάθεια του. Γιατί ο σκοπός που έρχονται αυτές οι αλλαγές είναι τεράστιος. κάθε φορά που νοιώθετε πεσμένη, μιλήστε με τον σύντροφό σας,ζητήστε του να σας πει τι αισθάνεται.

  2. Δώστε στον εαυτό σας μια σέξι εμφάνιση. Ακριβώς επειδή το σώμα σας μεγαλώνει, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να εμφανίζετε τον καλύτερο εαυτό σας. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα νέο hairstyle, αλλάξτε το μακιγιάζ σας, και να αγοράσει νέα νυχτικά που να σας κάνουν να νοιώθετε πιο ελκυστική. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια καινούργια ώθηση στη σχέση με τον σύντροφο σας.

  3. Λειτουργήστε πιο σέξι από ό,τι αισθάνεστε. Οι κοινωνικοί επιστήμονες έχουν δείξει ότι το πώς ενεργούμε μπορεί να επηρεάσει το συναίσθημα. Χαμογελώντας, για παράδειγμα, προκαλεί το μυαλό σας να απελευθερώσει τις ίδιες χημικές ουσίες που θα έφτιαχνε αν ήσασταν πραγματικά ευτυχείς - καθιστώντας σας τελικά πιο ευτυχισμένες.

  4. Να  είστε ελκυστική για το σύντροφό σας. Εάν πείσετε τον εαυτό σας ότι το μεγάλωμα της κοιλιά σας, σας κάνει λιγότερο ελκυστική για τον σύζυγό σας, αυτό μεταφέρεται και είναι μια αίτια απομάκρυνσης μεταξύ σας Άλλωστε, αυτό είναι πιθανόν να μην είναι αλήθεια. Είναι το διαφορετικό σχήμα που προσελκύει τους άνδρες. Και σίγουρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα μάθουν και θα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη σχέση σας. Έρευνες πρόσφατα έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνδρες βρίσκουν τις στρογγυλεμένες κοιλίτσες των συζύγων τους πολύ ελκυστικές. Το ταίρι σας είναι πιθανό να αγαπά την αίσθηση, την καμπυλότητα στο σώμα σας και ιδιαίτερα τα ματιά σας. Επίσης πολλοί άντρες που αισθάνονται ενθουσιασμένοι για τη σεξουαλικότητά σας, ενώ είστε έγκυος.

  5. Μιλάτε ελεύθερα και αληθινά. Πείτε το σύντροφό σας για τον τρόπο που η εγκυμοσύνη επηρεάζει τη σεξουαλικότητά σας. Να ζητήσετε από το σύντροφό σας να σας πει πώς αισθάνεται για τη νέα εμφάνιση σας. Κάθε ένας από τους δυο σ' αυτή τη σχέση θα πρέπει να εξηγήσει τα συναισθήματά του. Να είστε βέβαιη ότι δεν ερμηνεύει, την αδιαφορία σας για το σεξ, ως αδιαφορία στο πρόσωπό του, για παράδειγμα, ή θα θέλει να ξεκαθαρίσει την σύγχυση του για το πώς πρέπει και πως θέλετε να σας αγγίξει. Βοηθήστε τον να καταλάβει, πράγματα που πιθανόν να είναι ακατανόητα γι' αυτόν.

  6. Μοιραστείτε τις αλλαγές στο σώμα σας με τον σύντροφο σας. Ζήστε μαζί κάθε αλλαγή που σας συμβαίνει, να είστε σίγουρες πως θα το απολαύσει πολύ, το μεγάλωμα της κοιλιάς σας είναι κάτι μαγικό και βοηθήστε τον να το δει με αυτόν τον τρόπο. Ξαπλώστε μαζί και βοηθήστε τον να απολαύσει μαζί σας τις κινήσεις του μωρού, βλέποντας και νιώθοντας μαζί την κάθε κίνηση του μωρού. Ο Σύντροφος σας θα απολαύσει μια πλευρά που ποτέ άλλοτε δεν θα είχε την δυνατότητα να νοιώσει. Ένα έργο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το τράβηγμα φωτογραφιών μεγαλώνοντας η εγκυμοσύνη σας, αυτό κάποιες φορές δίνει μια άλλη οπτική και στους δυο σας,

  7. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ρομαντικές στιγμές μεταξύ σας, όσες το δυνατόν περισσότερες,γιατί αυτές θα περιοριστούν εκ των πραγμάτων μόλις έρθει το μωράκι σας….να θυμάστε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι μια στιγμή που θα την ζήσετε άλλη μια, η δυο ακόμα φορές στη ζωή σας ,είναι πολύτιμη και δύσκολα αναπληρώσιμη…μην χάσετε αυτές τις στιγμές…

  8. Αποφύγετε το «σεξ σαν υπηρεσία" αφήστε το συναίσθημα να σας οδηγήσει. Πολλές φορές, ένα χάδι, μια αγκαλιά ένα φιλί, δυο λόγια ψιθυριστά είναι ίσως για αυτή την συγκεκριμένη στιγμή, το καλύτερο σεξ που έχετε κάνει ποτέ…  μην αφήνετε το σύντροφό σας νιώθετε σαν να είστε πάντα «εξυπηρέτηση» του (ή της!), Ακόμα κι αν μερικές φορές είναι.

ΓΕΝΙΚΑ η εγκυμοσύνη,δίνει δυνατότητες στα ζευγάρια, που δεν θα τις είχαν σε άλλες συνθήκες, εδώ το σεξ δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο, μαζί με άλλα που έχετε να κάνετε, για να μπείτε στον νέο κύκλο, πέρα από το ζευγάρι, στον κύκλο της οικογένειας πια…………………


Διαβάστε ακόμη
Πότε πρέπει να πας οπωσδήποτε στον γυναικολόγο Πότε πρέπει να πας οπωσδήποτε στον γυναικολόγο

Σχετικά