« επιστροφή
Μέγεθος γραμματοσειράς      
Δημοσιεύθηκε: 29/08/2014

ΚΟΛΠΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!! VBAC!! Λιγότερο περιοριστικές οι κατευθυντήριες γραμμές για VBAC.


Απόπειρα κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή (VBAC) είναι μια ασφαλής και κατάλληλη επιλογή για τις περισσότερες γυναίκες που είχαν μια προηγούμενη καισαρική τομή, ακόμη και για μερικές γυναίκες που είχαν δύο προηγούμενες καισαρικές τομές, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε στη δημοσιότητα από το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων.
Το ποσοστό καισαρική τομή στις αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, από 5% το 1970 σε πάνω από 35% το 2007. Πριν από το 1970, η συνήθης πρακτική ήταν να εκτελέσει μια καισαρική τομή σαν επανάληψη μετά από μια προηγούμενη γέννηση με καισαρική τομή. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, οι γυναίκες που είχαν  επιτύχει κολπικό τοκετό μετά από μια καισαρική VBACs, έγιναν αφορμή να  θεωρηθείσαν  μια λογική επιλογή για μερικές γυναίκες. Με την πάροδο του χρόνου, το ποσοστό VBAC αυξήθηκε από μόλις πάνω από 5% το 1985 σε 28% το 1996, αλλά στη συνέχεια άρχισε μια σταθερή πτώση. Μέχρι το 2007, το ποσοστό VBAC έπεσε στο 5,5%, ποσοστά που οφείλονται στην αντίδραση κάποιων νοσοκομείων και γιατρών!

"Το σημερινό ποσοστό καισαρική τομή είναι αναμφισβήτητα υψηλό και απολύτως μας αφορά ως ob-gyns", δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ν. Waldman, MD, πρόεδρος του συλλογικού οργάνου. "Αυτές οι VBAC κατευθυντήριες γραμμές τονίζουν την ανάγκη για διεξοδική παροχή συμβουλών των οφελών και των κινδύνων,την από κοινού γιατρού-ασθενή λήψης αποφάσεων, καθώς και τη σημασία στην αυτονομία του ασθενούς. 

Σύμφωνα με τις προηγούμενες συστάσεις, οι περισσότερες γυναίκες με μια προηγούμενη καισαρική τομή με χαμηλή εγκάρσια τομή είναι υποψήφιες για εάν εν δύναμη νέο κολπικό τοκετό και πρέπει να ενημερώνονται για VBAC . Επιπλέον, «Οι κατευθυντήριες γραμμές του κολεγίου τώρα σαφώς λένε ότι οι γυναίκες μετά από  δύο προηγούμενες χαμηλά εγκάρσιες τομές καισαρικής τομής, οι γυναίκες που μεταφέρουν δίδυμα, και οι γυναίκες με έναν άγνωστο τύπο τομής στην μήτρα [αδιευκρίνιστη καισαρική]  θεωρούνται  υποψήφιες για μια νέα καισαρική TOLAC.

VBAC Συμβουλευτική για Οφέλη και Κίνδυνους!
"Σε κάθε νέα εγκυμοσύνη, μετά από ένα προηγούμενο τοκετό με καισαρική τομή, πρέπει να εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός κολπικοί τοκετού, καθώς και να αξιολογείται ο κίνδυνος επιπλοκών και να εξατομικεύεται! Περίπου το 60-80% των κατάλληλων υποψηφίων οι οποίοι προσπαθούν VBAC θα είναι επιτυχής. Ένας VBAC αποφεύγει μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, μειώνει τον κίνδυνο μιας γυναίκας από αιμορραγία και μόλυνση, και βελτιώνει την ανάκτηση μετά τον τοκετό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τις γυναίκες να αποφευχθούν οι πιθανές μελλοντικούς κινδύνους που έχουν οι πολλαπλές καισαρικές τομές, όπως η υστερεκτομή, βλάβες  του εντέρου και της ουροδόχου κύστης, της μετάγγισης,της λοίμωξη, και μη κανονικής πρόσφυσης του πλακούντα (πρόδρομικος πλακούντας και στιφρού πλακούντα).

Και καισαρική τομή επανάληψης και TOLAC κινδύνους μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων της μητέρας αιμορραγία, μόλυνση, λειτουργική ζημία, θρόμβους αίματος, υστερεκτομή, και το θάνατο.  Ένας επιτυχημένος κολπικός τοκετός VBAC έχει λιγότερες επιπλοκές από μια επαναλαμβανόμενη καισαρική τομή.

Ρήξη της μήτρας
Ο κίνδυνος ρήξης της μήτρας κατά τη διάρκεια μιας επαναλαμβανόμενης καισαρικής TOLAC είναι χαμηλή-μεταξύ 0,5% και 0,9%-αλλά αν συμβεί, είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μια ρήξη της μήτρας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημία σε μια μητέρα και το μωρό της. Ο γενικός κίνδυνος για ρήξη της μήτρας σε μια προσπάθεια φυσιολογικού τοκετού, μετά από καισαρική δεν ξεπερνά το 2%.

ΓΕΝΙΚΑ…
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΥΝΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΠΘΗΣΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ..ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ  ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ…ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ ,ΟΠΩΣ ΡΗΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ,ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ,ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΛΗΣ ΥΠΕΡΥΧΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟΣΟ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ,ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ,ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ,ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΩΔΙΝΟΠΟΙΗΣΗ….
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ..ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΟΚΟΣ ΘΕΛΕΙ..ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΗΘΗΣΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.



Διαβάστε ακόμη
Ιστορίες με happy end! Ιστορίες με happy end!

Σχετικά