Η θεραπεία των ωοθηκών Κύστη

Περίπου το 95% των κύστεων των ωοθηκών είναι καλοήθεις, που σημαίνει ότι δεν είναι καρκινικές.

Η θεραπεία για κύστεις εξαρτάται από το μέγεθος της κύστης και των συμπτωμάτων. Για τις μικρές, ασυμπτωματική κύστεις, το περιμένουμε και να δούμε προσέγγιση με τακτικές ιατρικές εξετάσεις θα είναι πιθανότατα συνιστάται.

Ο πόνος που προκαλείται από κύστεις των ωοθηκών μπορεί να αντιμετωπιστεί με:

  • Aναλγητικά, συμπεριλαμβανομένων των (Tylenol), μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη (Motrin, Advil), ή ναρκωτικά φάρμακα πόνου (με συνταγή) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση πυελικό πόνο. Τσάντες του πάγου που καλύπτει με τις πετσέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά ως κρύο θεραπείες για την αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας.
  • Συνδυασμένες μεθόδους της ορμονικής αντισύλληψης, όπως το συνδυασμένο αντισυλληπτικό χάπι - οι ορμόνες στα χάπια μπορούν να ρυθμίζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο, την πρόληψη του σχηματισμού των ωοθυλακίων που μπορούν να μετατραπούν σε κύστεις, και ενδεχομένως συρρικνωθεί μια υπάρχουσα κύστη. (Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, 1999c? Mayo Clinic, 2002e)

Επίσης, περιορίζοντας την έντονη δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ρήξης της κύστης ή συστροφή.

Οι κύστες που παραμένουν και μετά από δύο ή τρεις εμμήνου ρύσεως, ή εμφανίζονται σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, μπορεί να δείξει πιο σοβαρής ασθένειας και πρέπει να διερευνηθούν με υπερηχογραφικό έλεγχο και λαπαροσκόπηση, ιδίως σε περιπτώσεις όπου τα μέλη της οικογένειας είχαν καρκίνο των ωοθηκών. Τέτοιες κύστεις μπορεί να χρειαστούν χειρουργική βιοψία. Επιπλέον, μια εξέταση αίματος μπορεί να ληφθεί πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να ελέγξετε για αυξημένα CA-125, καρκινικός δείκτης, ο οποίος συχνά βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα στον καρκίνο των ωοθηκών, αν και μπορεί επίσης να είναι αυξημένα από άλλες συνθήκες με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός των ψευδώς θετικών .

Για πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπου οι κύστεις είναι μεγάλα και εξακολουθούν να υπάρχουν, οι γιατροί μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση. Μερικές χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν για να καταργήσετε με επιτυχία την κύστη (ες), χωρίς να βλάπτει τις ωοθήκες, ενώ άλλοι μπορούν να απαιτούν την αφαίρεση ενός ή δύο ωοθηκών.

Tι είπαν για ‘μένα

ΤΑΝΙΑ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΝΑΝΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΣΤΙΓΜΕΣ….ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί