Τύποι κύστη ωοθηκών

Λειτουργικές κύστεις
Κάποιοι, που ονομάζεται''λειτουργικές κύστες'', ή απλά κύστεις, αποτελούν μέρος της κανονικής διαδικασίας της εμμήνου ρύσεως. Δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την ασθένεια, και μπορεί να αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν 3 τύποι, Γραφιανού, Ωχρινική, και αιμορραγικού. Αυτοί οι τύποι κύστεις εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Αν το ωάριο δεν απελευθερώνεται, η ωοθήκη μπορεί να γεμίσει με το ρευστό. Συνήθως αυτά τα είδη των κύστεων θα πάει μακριά μετά από μερικούς κύκλους περιόδου.

Γραφιανού κύστη θυλάκιο
Ένας τύπος απλή κύστη, ο οποίος είναι ο πιο κοινός τύπος κύστης ωοθηκών, είναι το''Γραφιανού ωοθυλακίου''κύστη, ή''''κύστη ωοθυλακίων.

Ωχρού σωματίου κύστη
Ένα άλλο είναι ένα''ωχρού σωματίου κύστη''(η οποία μπορεί ρήξη για τη στιγμή της εμμήνου ρύσεως, και να διαρκέσει έως και τρεις μήνες για να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά).

Αιμορραγικού κύστη
Ένας τρίτος τύπος λειτουργικής κύστης, η οποία είναι κοινή, είναι ένα''αιμορραγικού''κύστη, η οποία ονομάζεται επίσης μια κύστη αίματος, hematocele, και hematocyst. Αυτό συμβαίνει όταν ένα πολύ μικρό αιμοφόρο αγγείο στον τοίχο της κύστης διαλείμματα, και το αίμα εισέρχεται στην κύστη. Ο κοιλιακός πόνος στη μια πλευρά του σώματος, συνήθως στη δεξιά πλευρά, μπορεί να υπάρχουν. Η αιμορραγία μπορεί να συμβεί γρήγορα, γρήγορα και τεντώστε την κάλυψη των ωοθηκών, προκαλώντας πόνο. Καθώς το αίμα συγκεντρώνεται μέσα στην ωοθήκη, πηγμάτων, η οποία μπορεί να δει κανείς σε ένα υπερηχογράφημα. Περιστασιακά αιμορραγικό κύστεις μπορεί να υποστούν ρήξη, με το αίμα που εισέρχονται στην κοιλιακή κοιλότητα. Δεν είναι στο αίμα δει έξω από τον κόλπο. Εάν ένα ρήξεις κύστη, είναι συνήθως πολύ επώδυνη. Αιμορραγικού κύστεις ότι ρήξη είναι λιγότερο συχνές. Οι περισσότεροι αιμορραγικό κύστεις είναι αυτοπεριοριζόμενα? Κάποια ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Ακόμη και αν ένα αιμορραγικό ρήξεις κύστη, σε πολλές περιπτώσεις υποχωρεί χωρίς χειρουργική επέμβαση. Οι ασθενείς που δεν απαιτούν χειρουργική επέμβαση, θα αισθανθείτε πόνο για 4 - 10 ημέρες μετά, και μπορεί να απαιτήσει αρκετές υπόλοιπο ημέρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με αντιβιοτικά τετρακυκλίνης ανακτήσει το 25% νωρίτερα από την πλειοψηφία των ασθενών, μια εκπληκτική συσχέτιση βρέθηκε το 2004. Μερικές φορές η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη, όπως λαπαροσκόπηση ("κοιλιά-κουμπί χειρουργική επέμβαση» που χρησιμοποιεί μικρά εργαλεία εισάγεται μέσω ενός ή περισσοτέρων μικρών τομών στην κοιλιακή χώρα).

Δερμοειδείς κύστη - Ενδομητριοειδούς κύστη
Μια''endometrioma'',''ενδομητριοειδούς κύστη'',''ενδομητρίου''κύστη, ή''''κύστη σοκολάτα προκαλείται από την ενδομητρίωση, και σχηματίζεται όταν ένα μικρό κομμάτι ενδομητρικού ιστού (ο βλεννογόνος που αποτελεί το εσωτερικό στρώμα της μήτρας αιμορραγιών τοίχο), sloughs off, γίνεται μεταμόσχευση, και μεγαλώνει και μεγαλώνει μέσα στις ωοθήκες.

Παθολογική κύστεις
Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου των ωοθηκών (κακοήθης καρκίνος) είναι περίπου 15 περιπτώσεις ανά 100.000 γυναίκες ετησίως.

Άλλες κύστεις είναι παθολογικά, όπως αυτά που βρέθηκαν στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ή εκείνων που σχετίζονται με όγκους.

Μια πολυκυστικών ωοθηκών-που εμφανίζονται είναι διαγνωστεί με βάση το μέγεθος της διευρυμένης - συνήθως δύο φορές την κανονική-με μικρές κύστες παρόντες γύρω από έξω από την ωοθήκη. Μπορεί να βρεθεί σε "κανονικές" γυναίκες, και σε γυναίκες με διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος. Ένα υπερηχογράφημα χρησιμοποιείται για την προβολή της ωοθήκης στη διάγνωση της κατάστασης. Πολυκυστικών ωοθηκών, που εμφανίζεται είναι διαφορετική από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, το οποίο περιλαμβάνει και άλλα συμπτώματα εκτός από την παρουσία των κύστεων των ωοθηκών, και περιλαμβάνει μεταβολικών και καρδιαγγειακών κινδύνων που συνδέονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη. Οι κίνδυνοι αυτοί περιλαμβάνουν την αύξηση της δυσανεξίας στη γλυκόζη, διαβήτη τύπου 2, καθώς και υψηλή αρτηριακή πίεση. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών σχετίζεται με τη στειρότητα, ανώμαλη αιμορραγία, η αυξημένη συχνότητα της απώλειας κύησης, και η εγκυμοσύνη επιπλοκές. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι εξαιρετικά κοινή, είναι πιθανά να συμβούν σε 4-7% των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας, και σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του ενδομητρίου. Οι περισσότερες δοκιμές από ένα υπερηχογράφημα μόνο που απαιτείται για τη διάγνωση του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.
Tι είπαν για ‘μένα

Maria Ntavarinou
        Εμείς χρωστάμε στον Άρη ευγνωμοσύνη` χάρη στη δική του παρουσία, την πείρα και τη γνώση του, χαιρόμαστε εδώ και ένα χρόνο...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί