Θεραπεία καρκίνου τραχήλου μήτρας

Οι αρχές της θεραπείας του καρκίνου του τραχή­λου της μήτρας είναι οι ίδιες με τη θεραπεία οποιασδήποτε άλλης νεοπλασίας, και συνίσταται στην αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς εστίας και την αντιμετώπιση των πιθανών σημείων επέκτασης της νόσου. Οι δύο βασικοί τρόποι πρωτογενούς θερα­πείας της νόσου είναι η χειρουργική θεραπεία και η ακτινοθεραπεία.

Από τους δύο αυτούς τρόπους θεραπείας, η ακτινική μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλα τα στάδια του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ η χει­ρουργική θεραπεία μπορεί να εφαρμοσθεί μόνο στο στάδιο Ι και ΙΙα. Η πενταετής επιβίωση για το στάδιο Ι της νόσου είναι περίπου η ίδια, ανεξάρτητα του αν η θεραπεία είναι χειρουργική, ακτινική ή συνδυα­σμός και των δύο αυτών μεθόδων.

Ως πλεονέκτημα της χειρουργικής θεραπείας θεωρείται η διατήρηση των ωοθηκών σε νεότερες γυναίκες, όπου η ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ίνωση του κόλπου και δυσπαρευνία. Το επιθήλιο επίσης του  κόλπου αντιδρά στην επίδραση εξωγενώς χορηγούμενων οιστρογόνων, μετά τη χειρουργική θεραπεία, παρά μετά την ακτινοθεραπεία.

Tι είπαν για ‘μένα

ΤΑΝΙΑ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΝΑΝΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΣΤΙΓΜΕΣ….ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί