Φλεγμονή της ουρήθρας

Η βλεννόρροια στην κλασική της μορφή είναι μια φλεγμονή της ουρήθρας και εκδηλώνεται με έντονο τσούξιμο στην ούρηση ή την εκσπερμάτωση καθώς και έκκριση πύου από την ουρήθρα. Μπορεί όμως να εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές του σώματος: στο ορθό, τον φάρυγγα και τα μάτια. Σε φαρυγγίτιδα συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα, ενώ στα μάτια εμφανίζονται έντονη κοκκινίλα και τσίμπλες. Στην προσβολή του ορθού ή του πρωκτού εμφανίζεταιφαγούρα, εσωτερικός πόνος και έκκριμα (υγρό).


Το βακτήριο που προκαλεί την βλεννόρροια.

Η βλεννόρροια μεταδίδεται με απευθείας επαφή με μολυσμένη περιοχή του σώματος. Μεταδίδεται δηλαδή όχι μόνον από την επαφή των γεννητικών οργάνων μεταξύ τους, αλλά και από τον στοματικό έρωτα και από τον πρωκτικό.

Η θεραπεία της είναι απλή και οριστική: Γίνεται ειδική μικροβιολογική εξέταση του εκκρίματος της πάσχουσας περιοχής και χορηγούνται τα ανάλογα αντιβιοτικά –συνήθως ενδομυϊκά σε μία ή δύο δόσεις. Αν η νόσος μείνει αθεράπευτη η ένταση των συμπτωμάτων μπορεί να υποχωρήσει, το μικρόβιο όμως παραμένει εκεί και μεταδίδεται.

Tι είπαν για ‘μένα

Βάνα Βασιλάκου
Άρη μου θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω εσένα αλλά και τον θεό που σε έφερε στο δρόμο μου , ένα δρόμο πολύ...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί