Φλεγμονή της ουρήθρας

Η βλεννόρροια στην κλασική της μορφή είναι μια φλεγμονή της ουρήθρας και εκδηλώνεται με έντονο τσούξιμο στην ούρηση ή την εκσπερμάτωση καθώς και έκκριση πύου από την ουρήθρα. Μπορεί όμως να εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές του σώματος: στο ορθό, τον φάρυγγα και τα μάτια. Σε φαρυγγίτιδα συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα, ενώ στα μάτια εμφανίζονται έντονη κοκκινίλα και τσίμπλες. Στην προσβολή του ορθού ή του πρωκτού εμφανίζεταιφαγούρα, εσωτερικός πόνος και έκκριμα (υγρό).


Το βακτήριο που προκαλεί την βλεννόρροια.

Η βλεννόρροια μεταδίδεται με απευθείας επαφή με μολυσμένη περιοχή του σώματος. Μεταδίδεται δηλαδή όχι μόνον από την επαφή των γεννητικών οργάνων μεταξύ τους, αλλά και από τον στοματικό έρωτα και από τον πρωκτικό.

Η θεραπεία της είναι απλή και οριστική: Γίνεται ειδική μικροβιολογική εξέταση του εκκρίματος της πάσχουσας περιοχής και χορηγούνται τα ανάλογα αντιβιοτικά –συνήθως ενδομυϊκά σε μία ή δύο δόσεις. Αν η νόσος μείνει αθεράπευτη η ένταση των συμπτωμάτων μπορεί να υποχωρήσει, το μικρόβιο όμως παραμένει εκεί και μεταδίδεται.

Tι είπαν για ‘μένα

Maria Ntavarinou
        Εμείς χρωστάμε στον Άρη ευγνωμοσύνη` χάρη στη δική του παρουσία, την πείρα και τη γνώση του, χαιρόμαστε εδώ και ένα χρόνο...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί