Εγκυμοσύνη

5η εβδομάδα

Ανάπτυξη εμβρύου: Αυτή την εβδομάδα  το κυκλοφορικό σύστημα μαζί με την καρδιά (όχι μεγαλύτερη από έναν σπόρο παπαρούνας) είναι από τα πρώτα που αρχίζουν να λειτουργούν. Επίσης αρχίζει να σχηματίζεται το κεντρικό νευρικό σύστημα (ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός), οι μύες και τα οστά, αν και σε αυτό το σημείο το έμβρυο μοιάζει  περισσότερο με έναν γυρίνο από ότι με έναν άνθρωπο.  Ο νευρικός σωλήνας, που συνδέει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, είναι ακόμη ανοιχτός αλλά μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα κλείσει. Το έμβρυο έχει τώρα το μέγεθος ενός κουκουτσιού από πορτοκάλι ή ενός σπόρου από σουσάμι.

Μέγεθος εμβρύου:  1.25 χιλιοστό

Η μαμά: Τα συμπτώματα εγκυμοσύνης συνεχίζονται ή αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα. Οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν ναυτία, κούραση, και συχνοουρία. Είναι μύθος ότι η ναυτία είναι πρωινή υπόθεση. Πολλές φορές παρατηρείται και στο τέλος της μέρας. Το στήθος αρχίζει να γίνεται πιο ευαίσθητο ενώ κάποιες γυναίκες έχουν πονοκεφάλους κυρίως στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Tι είπαν για ‘μένα

ΑΝΑΤΟΛΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ
Σ' ευχαριστούμε ….για την ομορφιά που προσέθεσες σ' αυτήν την καταπληκτική μας εμπειρία!!!! ΣΤΑΘΗΚΕΣ σαν αξιόλογος επιστήμονας άλλα πάνω απ όλα ένας υπέροχος φίλος 2/5/99...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί