Τι είναι οι κύστες ωοθηκών;

Μια κύστη ωοθηκών είναι οποιαδήποτε συλλογή υγρού, που περιβάλλεται από ένα πολύ λεπτό τοίχωμα, μέσα σε μια ωοθήκη. Κάθε ωοθυλάκιο που είναι μεγαλύτερο από περίπου δύο εκατοστών ονομάζεται μία κύστη ωοθηκών. Μια κύστη ωοθηκών μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο ένα μπιζέλι, ή μεγαλύτερο από ένα πορτοκάλι.

Οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών είναι λειτουργικό χαρακτήρα, και αβλαβείς (καλοήθεις). Στις ΗΠΑ, οι κύστεις των ωοθηκών βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, και σε ποσοστό έως 14,8% των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών.

Κύστεις των ωοθηκών επηρεάζει γυναίκες όλων των ηλικιών. Συμβαίνουν πιο συχνά, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας της γυναίκας.

Μερικές κύστεις των ωοθηκών να προκαλέσει προβλήματα, όπως η αιμορραγία και πόνος. Χειρουργική επέμβαση μπορεί να απαιτείται για την αφαίρεση κύστεων επιφάνεια μεγαλύτερη από 5 εκατοστά σε διάμετρο.

Tι είπαν για ‘μένα

ΑΝΑΤΟΛΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ
Σ' ευχαριστούμε ….για την ομορφιά που προσέθεσες σ' αυτήν την καταπληκτική μας εμπειρία!!!! ΣΤΑΘΗΚΕΣ σαν αξιόλογος επιστήμονας άλλα πάνω απ όλα ένας υπέροχος φίλος 2/5/99...
Δες όλες τις ιστορίες »

Ρώτησε ότι σε απασχολεί